كبسه بالجمبري
المكونات
- 2 ½ كوب ماء
- 2 كوب أرز عادى
- 2 عدد بصلة (مقطع مكعبات)
- 2 عدد طماطم (مقطّعة إلى مكعبات صغيرة)
- 2 معلقة صغيرة بهارات
- 1 عدد فلفل أخضر حلو
- 1 كوب مكسرات (النوع الذي تفضليه)
- 1 معلقة كبيرة صلصة طماطم
- ½ كيلو جمبرى (مقشر و مغسول)
- ½ كوب زيت زيتون
- فى حلة على النار هنسخن زيت ونقلب فيه البصل لحد ما يدبل.
- هنضيف الجمبري والفلفل والطماطم و الصلصة وبهارات الكبسة إلى البصل وهنقلبهم كويس لمدة 3 دقائق.
- هنضيف الأرز وهنصب الماء عليه وهنقلبه ويترك حتى يتشرب الماء.
- هنغطى الحلة كويس جدا ونخفض حرارة النار ويترك الأرز حتى ينضج.. حوالى 20 دقيقة.
- يوضع الأرز فى أطباق التقديم ويزين بالمكسرات.. بالهنا والشفا.
|
0 التعليقات:
إرسال تعليق